Een gestructureerd stappenplan voor uw verhuizing

Gaat u verhuizen en schakelt u TVB Kwaliteitsverhuizers in? Dan hoeft u zich om de daadwerkelijke verhuizing geen zorgen meer te maken. U kunt zich voor, tijdens en na de verhuizing met andere dingen bezighouden wanneer u ons inschakelt als uw verhuisbedrijf in Den Haag. Wij zijn ook als verhuisbedrijf actief in Westland en helpen mensen aan een zorgeloze verhuizing. Wij ontzorgen u volledig in de verhuizing als u dat wenst. Heeft u iets waarvan u denkt dat niemand het kan, vraag het ons gewoon. Verhuizen vraagt veel energie en tijd van u. Besteed het daarom liever uit en kom zonder stress de verhuizing door!

Stap 1: Vóór de verhuizing

Het plannen en organiseren van een verhuizing vereist zorgvuldige voorbereiding en timing. Door de juiste stappen te volgen, kunt u stress verminderen en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

 

Zodra u weet wanneer u gaat verhuizen

Zijn er verschillende taken die moeten worden uitgevoerd. U moet een telefoonaansluiting aanvragen, afspraken maken over het al dan niet overnemen van spullen, verlof regelen bij uw werkgever, informeren naar mogelijke vergoeding van verhuiskosten, automatische overschrijvingen wijzigen of stopzetten, een verhuisbericht halen bij het postkantoor en invullen, en spullen opruimen die u niet wilt meenemen naar het nieuwe huis. Bij een verhuizing naar een andere gemeente moet u zich aanmelden bij de nieuwe gemeente, een vestigingsvergunning aanvragen en een gemeentegids aanvragen.

 

Ongeveer vier tot twee weken voor de verhuizing

Het is belangrijk om een lijst te maken van de te verzenden adreswijzigingen. Daarnaast moet u uw huisarts, tandarts, ziekenfonds, alle verzekeringen, gemeentesecretarie, school en eventuele nieuwe school voor uw kinderen inlichten. Verder moet u een nieuwe postbus aanvragen, de afsluiting van elektra en waterleiding in uw oude woning regelen, en de aansluiting van elektra en waterleiding in uw nieuwe woning regelen. Het is ook handig om een naamplaatje te laten maken en abonnementen op te zeggen of te wijzigen.

 

Laatste twee weken voor de verhuizing

U moet de huismeester inlichten, de overdracht van sleutels regelen, afspraken maken over de verwarming in zowel uw oude als nieuwe huis, belangrijke papieren veilig opbergen, kostbare sieraden in een bankkluisje bewaren en beginnen met inpakken.

 

In de laatste paar dagen voor de verhuizing

U moet leveranciers inlichten, alles inpakken wat u niet direct nodig hebt, makkelijke maaltijden in huis halen voor de avond voor de verhuizing en de verhuisdag zelf, en gebruikmaken van de laatste ophaaldag van de gemeentereiniging om alles weg te doen wat u niet meer wilt meenemen.

 

Op de laatste dag

Voor de verhuizing moet u de koelkast afzetten en leegmaken, deze goed droogmaken, afscheid nemen van de buren en de laatste dingen inpakken.

 

Door het volgen van deze stappen en het tijdig regelen van alle benodigde zaken, kunt u een soepele overgang naar uw nieuwe woning waarborgen. U minimaliseert de kans op onverwachte problemen en kunt met een gerust hart verhuizen.

Ontdek waardevolle tips voor een vlotte verhuizing

Verhuis soepel en stressvrij met onze deskundige tips! Ons stappenplan en advies begeleiden u bij elke stap, van spullen organiseren tot betrouwbare verhuisdiensten. Maak uw verhuizing een succesverhaal en bekijk nu onze tips!

Stap 2: Tijdens de verhuizing

Het kennen van de stappen die moeten worden genomen op de verhuisdag zelf is essentieel om ervoor te zorgen dat u niets belangrijks over het hoofd ziet en uw oude woning correct achterlaat.

 

Op de verhuisdag zelf

Er zijn verschillende taken die moeten worden uitgevoerd. U moet de laatste gordijnen afnemen, alle sleutels aan een draadje in de handbagage bevestigen, geld en belangrijke papieren in de handbagage plaatsen, de meterstanden opnemen, het gas afsluiten, de elektriciteit afsluiten (tenzij stroom nodig is voor de verwarming die blijft branden), de waterleiding aftappen in de winter, alle ramen en deuren goed sluiten, en de sleutel afgeven aan de huismeester.

 

Op de verhuisdag systematisch werken

Begin met het afnemen van de laatste gordijnen en bevestig vervolgens alle sleutels aan een draadje dat u in uw handbagage kunt meenemen. Zorg ervoor dat u geld en belangrijke papieren veilig in uw handbagage plaatst. Neem de meterstanden op, sluit het gas af en schakel de elektriciteit uit, tenzij de verwarming moet blijven branden. In het winterseizoen is het verstandig om de waterleiding af te tappen om bevriezing te voorkomen. Controleer of alle ramen en deuren goed gesloten zijn voordat u de sleutel aan de huismeester overhandigt.

 

Taken zorgvuldig uit te voeren

Kunt u ervoor zorgen dat uw oude woning correct wordt afgesloten en dat er geen problemen ontstaan na uw vertrek. Het opnemen van meterstanden voorkomt eventuele geschillen over energiekosten, het afsluiten van gas en elektriciteit zorgt voor veiligheid en het aftappen van de waterleiding beschermt tegen schade door bevriezing. Het correct sluiten van ramen en deuren voorkomt ongeoorloofde toegang en het afgeven van de sleutel aan de huismeester zorgt voor een vlotte overdracht van de woning. Door deze taken uit te voeren, kunt u met gemoedsrust vertrekken vanuit uw oude woning, wetende dat alles correct is afgehandeld en dat u uw verhuizing succesvol hebt afgerond.

Betrouwbare en deskundige handyman nodig?

Bij TVB begrijpen we dat het uitvoeren van klussen na een verhuizing tijdrovend en vermoeiend kan zijn. Daarom hebben we een team van betrouwbare en deskundige handymannen die u graag het werk uit handen nemen.

Stap 3: Na de verhuizing

Het kennen van de stappen die na de verhuizing moeten worden genomen, is belangrijk om een soepele overgang naar uw nieuwe huis te waarborgen en ervoor te zorgen dat u niets belangrijks over het hoofd ziet.

 

Taken na de verhuizing

Er zijn verschillende taken die moeten worden uitgevoerd. U moet contact opnemen met ons kantoor om de lege verhuisdozen terug te geven, kennismaken met uw nieuwe buren en huismeester, uw adres laten veranderen in uw paspoort en rijbewijs, controleren of uw post wordt nagezonden, nieuwe automatische overschrijvingen regelen, het enquêteformulier van de verhuizer terugsturen en onze naam onthouden om deze te delen met kennissen en collega's die ook gaan verhuizen.

Neem na de verhuizing contact op met ons kantoor om de lege verhuisdozen terug te geven. Maak kennis met uw nieuwe buren en huismeester door u voor te stellen en wellicht een praatje te maken. Ga naar de relevante instanties om uw adres te laten wijzigen in uw paspoort en rijbewijs. Controleer of uw post correct wordt nagezonden naar uw nieuwe adres. Regel nieuwe automatische overschrijvingen voor bijvoorbeeld uw bankzaken. Stuur het enquêteformulier van de verhuizer terug om uw ervaring te delen. En onthoud onze naam, zodat u deze kunt delen met vrienden, kennissen en collega's die ook van plan zijn om te verhuizen.

Door deze taken na de verhuizing uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat u zich snel kunt vestigen in uw nieuwe woning en dat alle administratieve zaken correct worden afgehandeld.